Trött på att vara trött och irriterad?

Är du trött på att vara trött och irriterad? Trötthet gör det svårare för dig att vara den du vill vara och mycket av din trötthet kommer från att du inte är sann mot dig själv. När du inventerar och städar bort energitjuvar kommer glädje, tålamod och kärlek till dig av sig själv. Härligt va?

Sanningsinventerin

Du är full av “sanningar” som livet lagt på dig utan att du bett om det, antagligen märkte du inte ens när det hände. Om de inte stämmer överens med ditt sanna jag är de sabotörer som hindrar dig från att vara KGT(kåt glad och tacksam).

Så här kan du göra en inventering över vilka sanningar du bär på: Undersök om de är sanna på riktigt, hur de påverkar ditt liv och om du vill behålla dem. Ta bort de falska “sanningar” som motarbetar dig och ersätt med en sanning som är sann på riktigt. Känns det svårt? Tänk “Vill jag att min dotter/son ska vara så när hon blir stor?”, det brukar ge svar.

Såhär!:

“Sanning”:

“Det är egoistiskt att sätta sig själv först. Jag prioriterar att hand om mina barn och min familj. Jag kommer sist nu men min tid kommer sen.”

Vad för den in i ditt liv?

Jag är trött, helt slut faktiskt. Mitt tålamod är uselt och jag blir lätt irriterad. Jag är inte den Mamma och fru jag vill vara.

Hur önskar jag att det var?

Jag önskar jag var pigg och full av tålamod.

Ny sanning:

Att prioritera mig själv är att ta ansvar för att jag är glad, frisk och kärleksfull.

När jag är glad och kärleksfull är det roligt och lätt att ta hand om andra.

Min familj mår bättre när jag prioriterar mig själv.

Bonus: Barn tar efter föräldrars mönster och du lär dem att ta hand om och prioritera sig själv!

Dela gärna vad du har för falska ”sanningar” i ditt liv?

Blir du provocerad av detta? Lyssna på vad som retar dig och fundera på om du kan lära något av att lyssna på dig själv.

Lycka till!

KGT Mamman,

Anna BergStröm

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar