Min lilla Piga

Duktig flicka är ett känt begrepp, för mig är det min lilla Piga som gnor.

Här är en beskrivning på hur min Piga var innan jag tog hand om henne och gav henne kärlek. I dag är hon en glad piga utan baktankar och som gör sitt jobb bara för att hon älskar det. Resten låter hon helt enkelt bli. Pigan version 2.0 är en befrielse och välsignelse, både för mig och min omgivning!

Inom mig bor en liten Piga.

Hon är duktig på att se till så alla har det bra. Hon erbjuder sig att hjälpa till innan mottagaren hunnit uttala sin önskan eller ens själv hunnit tänka att något önskas. Faktiskt är det nog då hon är som mest nöjd, när hon ser en önskan och lyckas uppfylla den innan mottagaren hunnit märka något.

Men lite ska de märka. De ska märka att de behöver henne. De ska vara tacksamma att hon hjälper familjen, kollegorna, vännerna, föräldrarna, engagerar sig i skola och dagis och barnens aktiviteter. Hon älskar varje gång hon lyckas med att fylla någon annans behov. Och inte vill hon ha något tillbaka, “ Nej tack, det behövs inte”, är hennes mantra.

…men det är inte helt sant. Hon vill vara favorit. Och hon vill ha hjälp, men hon vill inte behöva be om det. Andra borde förstå när hon behöver hjälp. Hon förstår ju när de behöver hjälp! (tror hon). Detta gör att hon ofta känner sig orättvist behandlad, blir lite lagom sur och bitsk. Det har hon faktiskt rätt att vara, så taskiga som de är mot henne. Hon som är så snäll.

Har du också en Piga? Vad tänker hon när du läser detta?

 

I nästa blogg får du läsa om hur rädd min lilla Piga är.

En som är specialist på Pigor är Mai Vu. Läs mer om henne och hennes kommande event här!

1 svara

Kommentering är stängd.