Min lilla Piga är hänsynslös

Min lilla Piga är hänsynslös.

Hon bryr sig inte om hur trött jag är, jag får inte vara lat och slarvig säger hon. Jag måste finnas där för andra och jag får absolut inte visa mig svag.

Så skyr hon sin egen svaghet att hon väljer att inte alls se den. I stället ser hon andras svaghet och dömer dem hårt. Att döma andra är skönt och tryggt. Det har faktiskt blivit hennes hobby, att kritisera och se fel hos andra. Det får henne att känna hur duktig hon själv är, hon som gör rätt.

Duktig flicka är ett känt begrepp, för mig är det min lilla Piga som gnor.

Det här är en beskrivning på hur min Piga var innan jag tog hand om henne och gav henne kärlek. I dag är hon en glad piga utan baktankar. Pigan version 2.0 är en befrielse och välsignelse, både för mig och min omgivning!

Fler bloggar om Pigan hittar du här och här!

Har du också en hänsynslös Piga? Vad tänker hon nu?