Lilla steget bäst i långa loppet

Jag välkomnar Malin Lundskog, PTn som är specialist på Mammor! I dag gästbloggar hon här och ger oss ett härligt erbjudande!

Vart tog det där med mormors lagom är bäst vägen? Har ”för mycket och för lite skämmer allt” gått och gömt sig? Kan inte hitta dem någonstans just nu, det verkar som att alla lagom har blivit bortsköljda av alla ytterligheter, antingen eller och på/av-knappar.

Antingen kör vi jul all in eller så struntar vi i det, eller så mumsar vi ischoklad som om varje bit är det sista vi äter i livet och tänker att sen… Sen ska jag få ordning på allt, nu är det ingen idé. Och sen blir all in åt andra hållet, med storsatsning på träning, kolhydratsförbud, vita veckor och ångest över hur fruktansvärt jobbigt det är att hitta tillbaka till det ett hyfsat hälsosamt liv igen.

Intet nytt på hälsofronten egentligen, det är ungefär samma julvisa varje år. Ångesten består även om föremålen växlar;-) För i januari kommer kanske en ny trenddiet eller hipp träningsform att haka på? När allt du och livet egentligen vill är att hitta ett härligt sätt att leva, där det går lite upp och ner och där lagom faktiskt är bäst åt alla håll. Där du är ok med att äta ischoklad och motionera. Där julen innehåller både tindrande ögon och rosor på kinden utan att någon har slitit sig fördärvad med att ordna till det hela.

Mitt hetaste jultips är att det är dags att tänka på att det lilla steget är det som håller i det långa loppet. Som gör att din hälsosatsning varar både till påska och resten av året. Lagom är kanske inte alltid bäst, men om/när entusiastiska plan A (=champagnefyllda nyårslöften) inte funkar – ha en plan B med lite mindre satsningar, en och annan kolhydrat på menyn och mycket mycket mindre ångest. Det blir mycket mycket lättare att leva då. Och mycket mycket roligare! Sådär som livet ska vara tycker jag.

Du som är frustrerad över att du inte hinner eller orkar träna, äta bra, vila eller skratta så mycket som du vill? Ta chansen att vinna en startplats på min kurs Glad Fri Stark, där jag ger dig en sex veckor lång klapp på axeln (eller spark baken, välj själv!) för att du ska hitta din väg till livsglädje och -energi. Du tävlar genom att maila mig på malin.l@halsamera.se senast 22/12 med en kortfattad motivering varför just du ska vinna. Ange KGTmamman i ämnesraden, vinnaren koras 23/12 och presenteras på Facebook och Instagram.

Kursen börjar den 4 januari 2016 och du kommer att få både pepp, energi och uppgifter under sex veckor. Du är fullt medveten om att du behöver göra jobbet själv, men under kursens gång har du mig och andra kursdeltagare till hjälp. Kursen är webbifierad och fyra gånger hörs vi via webben, så du får världens chans att hänga med andra som vill samma sak som du. Bara det ger energi och kraft!

Här kan du läsa mer om kursen Glad Fri Stark och anmäla dig (om du inte vinner en plats, eller om du vill ge någon du tycker om en plats i julklapp). Vill du ställa frågor är jag bara ett mail bort: malin.l@halsamera.se

P.S Du hittar mer om mig på Hälsa mera.se

Allt det bästa!

Malin

P.S Vill du bli Glad Fri Stark? Missa inte min nya webbkurs med start 4/1-2016

Malin Lundskog

Hälsokonsulterna Hälsa mera AB

Box 9189

400 94 Göteborg

0707545624

Läs mer om mig och min verksamhet: