Att ingen relation är 100% perfekt tror jag vi alla vet. Men när är en relation dålig? Och när är den så dålig att du inte bör acceptera läget?

Det finns en gräns vid 80/20. Det betyder att när det är under 80% bra och över 20% dåligt är det något som är fel med relationen.

Låter inte 80/20 så mycket? Det är 1.5 dag i veckan som relationen inte är som du önskar. Om det är något som är dåligt så ofta är det nära till hands att du börjar bygga murar, tassa på tå och vänta på nästa gång det dåliga kommer, och då tippar ni snart över den magiska gränsen.

Du vaknar inte en morgon och det har flyttat dig från 80/20 till 20/80. Det kommer smygandes.  När du upptäcker förändringen har det ofta gått så långt att du inte vågar ta in vad som hänt. Vissa lever hela livet i en 20/80 relation, andra lämnar, skaffar en ny kärlek och njuter de första åren av att siffrorna är mycket bättre än i den gamla relationen. Men eftersom de inte ändrat sitt eget beteende är de snart på väg utför igen.

Kanske tänker du att om ni börjar prata om er relation nu slutar det med att ni skiljer er. Det är det sista du vill, så du fortsätter blunda och hoppas på ett mirakel. Tyvärr kommer sällan mirakel helt av sig själv. Däremot kan du lära dig att skapa dem!

Parterapi

För er som tillsammans vill skapa er drömrelation har jag parsessioner.

Plats: Kastellgatan 6, Malmö
Det går också bra att ses digitalt, via telefon eller Skype.
Telefon: 0705 – 77 63 70
E-mail: kontakt@annabergstrom.nu
Pris: 1.250 kr/timme

Erbjudande: 950 kr/timme till 1 Februari 2017!