Få koll på dina relationer!

Har du tänkt på hur lätt det är att i relationer fastna i mönster du inte valt och som inte får det resultat du tänkt? Det kan komma smygandes så du knappt märker när det händer. Här kommer en checklista som du kan ha till hjälp och stämma av om du har en dålig relation i ditt liv. (Texten beskriver en kärleksrelation men det kan likaväl vara någon på jobbet eller grannen som är dålig för dig.)

5 tecken på att du är i en nedbrytande relation som du själv hjälper till att skapa :

  • Du börjar ta på dig skulden om han beter sig illa eller okänsligt mot dig. Du tänker att du förmodligen överdriver, att det kanske var ditt fel, att han inte kan hjälpa det.
  • Du har börjat märka att ditt självförtroende och din självkänsla har blivit sämre utan att du egentligen vet varför. Men det tycks ha blivit så i takt med att du inlett ett förhållande med den här mannen. Du vet inte varför, och du lägger skulden för förändringen på dig själv.
  • Du tänker att om du bara beter dig mot honom så som du själv skulle vilja bli behandlad, så kommer han till slut att förändra sig och behandla dig lika väl som du behandlar honom. Det här är ett mycket vanligt tankesätt för kvinnor som själva är måna om att behandla andra väl och som är empatiska och vill vara förstående. Sanningen är att han inte kommer att behandla dig bättre även om du å din sida behandlar honom empatiskt och förstående.  En misshandlare tar det snarare som en invit att fortsätta behandla dig illa. Han kommer att utnyttja din empati och vilja att förstå honom istället för att returnera, återgälda eller själv anamma den.
  • Lita på din intuition. Om något känns fel är risken stor att något faktiskt är fel. Ibland kan vänner och familj uttrycka tveksamheter angående mannen ifråga, men inte alltid. De kanske tycker att du har träffat en toppenkille, eftersom han beter sig väldigt väl mot dig inför dem – på ett sätt han inte gör när ni är ensamma. Lita på din magkänsla.

källa: varningstecken.n.nu

Det bästa med att vara delaktig i det dåliga är att du kan välja att inte vara det längre.

Vad säger din magkänsla om detta?

Nästa vecka handlar bloggen om hur du höststädar i dina relationer och får fram energi och glädje i dig själv!

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar