Du har ca 35,000 tankar om dagen. Av dessa är:

80% negativa

95% är exakt samma som du tänkte dagen före

5 % är medvetna

Just det. Du är medveten om endast 5% av dina tankar. Har du försökt allt om du bara är medveten om 5%? Vad händer t.ex. om dina omedvetna tankar motarbetar dina medvetna?

Att ge dig tillgång till dina 95% är det jag jobbar med varje dag.

I min coachning är du alltid älskad, kompetent och värdefull.

Jag vet att du har det i dig och att du vet bästa sättet för dig.

Det jag gör är att jag håller dig i handen, hjälper dig att hitta det du har och gör det lätt och tryggt att hitta.

Du kommer att upptäcka din drömrelation, lära att skapa den och hur du tar dig förbi det som hittills hindrat dig att vara i den.

Ensam, ett ord som skrämmer många. Ändå är det vad vi är. Hela livet. Ensamma. Vi klamrar oss fast vid förhållande, kompisgäng och andra tillhörigheter men till slut är det endast oss själva vi har. Den största ensamhet jag känt var i ett äktenskap.
Vägen ur ensamheten, eller rädslan för ensamheten, är att lära dig vara med dig själv. Att tycka om dig själv, kunna ge till dig själv det du behöver. Bekräftelse, kärlek, trygghet. Först då är du fri att älska och att älskas. Många vågar aldrig ta emot detta. Ibland är rädslan så stor att det är mindre skrämmande att avsluta livet.
Hur hittar du då modet att möta denna rädsla och vända den till glädje och kärlek? Att lära ut det är mitt jobb och det mest underbara jobb jag kan ha!

Inom mig bor en liten Piga.
Hon är duktig på att se till så alla har det bra. Hon erbjuder sig att hjälpa till innan mottagaren hunnit uttala sin önskan eller ens själv hunnit tänka att något önskas. Faktiskt är det nog då hon är som mest nöjd, när hon ser en önskan och lyckas uppfylla den innan mottagaren hunnit märka något.
Men lite ska de märka. De ska märka att de behöver henne. De ska vara tacksamma att hon hjälper familjen, kollegorna, vännerna, föräldrarna, engagerar sig i skola och dagis och barnens aktiviteter. Hon älskar varje gång hon lyckas med att fylla någon annans behov. Och inte vill hon ha något tillbaka, “ Nej tack, det behövs inte”, är hennes mantra.
…men det är inte helt sant. Hon vill vara favorit. Och hon vill ha hjälp, men hon vill inte behöva be om det. Andra borde förstå när hon behöver hjälp. Hon förstår ju när de behöver hjälp! (tror hon). Detta gör att hon ofta känner sig orättvist behandlad, blir lite lagom sur och bitsk. Det har hon faktiskt rätt att vara, så taskiga som de är mot henne. Hon som är så snäll.

Du har säkert hört att kärlek kan man inte få för mycket av. Men är det sant?

Känner du ibland att det blir för mycket? Och att du då blir avvisande och arg.

Låt mig vara! Du kan inte ta så mycket på mig, det är jobbigt. Du kan inte ge en så fin present, då hamnar jag i skuld.

Varför är det så?

Du har ett litet “taemotutrymme”. Du drömmer om kärlek och bekräftelse, men när det kommer din väg får nästan inget plats. Känslan när det blir fullt är obehaglig och du tycker obehaget är mannens fel. Du går till attack, din man blir sårad. Han slutar att ge och du kommer längre bort från det du drömmer om. Drömmen om kärlek börjar göra ont,  och det är lättast att inte låtsas om den. Så lever ni, tills en av er inte står ut längre. Kanske blir lösningen en relation vid sidan eller en skilsmässa.

En bättre, men tyvärr mycket ovanligare lösning är att låta ditt taemotutrymme växa.

Varför är det ovanligt?

  • Du vet inte att du kan.
  • Du vet inte hur man gör.
  • Det verkar smärtsamt och skrämmande.

Men jag lovar, det är inte lika smärtsamt som att

  • leva utan kärleken du drömmer om och behöver.
  • leva ett liv av lögner.
  • skiljas.

På andra sidan skrämmande finns det plats för massor av kärlek. Och kärlek kan man inte få för mycket av.