Boktips, Är det grönare på andra sidan?

20160817_115916 (3)Titel: The TRUTH, an uncomfortable book about relationships

Första mening: Every family has a skeleton in the closet.

Författare: Neil Strauss

Illustratör: Bernard Chang

Förlag: Canongate

Utgivningsår: 2015

ISBN: 978-1-78211-097-2

Betyg: 5 av 5

Det med stor spänning jag öppnar Niel Strauss bok om relationer och sanningar. Det är inte heller vilka sanningar och relationer som helst det handlar om utan Kärleksrelationer  och Obekväma sanningar. Precis det jag brinner för. Att få läsa en mans perspektiv om detta är som att få vara en fluga på väggen i det andra lagets omklädningsrum. Tänker och fungerar de som jag tror de gör? Hur ser de på oss?

Relationsnörd som jag är, var den här boken ett måste för mig och jag blev inte besviken. Däremot blev jag både glad och upplyft av hur mycket av Neils tankar och teorier om varför vi har de relationer vi har och hur vi skapar de relationer vi vill ha likar mina egna. Neil skriver underhållande, ärligt och personligt om föräldrar, rehab, sex och kärlek vilket gör boken lätt och underhållande att läsa.  De upphaussade förväntningar bokens inledning med böner till föräldrar och flickvän om att förlåta och kanske inte alls läsa boken uppfylls och som vanligt när Neil skriver målas spektakulära scener både nära och sårbart så att även en förortsmus som jag kan översätta dem till mitt lilla liv.

”Thank you”, I tell her. ”I love you”. At least I think I love her. But can you really love someone if you just fucked one of her friends in the parking lot of a church, and now six hour later you’re lying to her about it?

There comes a time in a man’s life when he looks around and realize he’s made a mess of everything. He’s  dug a hole for himself so deep that not only can’t he get out, but he doesn’t even know which way is up anymore.  And that hole for me is and has always been, relationships.

Har du läst några bra böcker om relationer i sommar? Dela gärna med dig av dina favoriter!

Varma hälsningar,

KGT Mamman,

Anna Bergström