Att ta hand om dig själv är att ta hand om andra!

Är du väldigt bra på att lyssna på andra, på att höra vad de vill även om de inte uttalar sin önskan i ord? Är du sen också en fena på att hjälpa dem att uppfylla deras önskningar och behov?

Grattis! Då är du redan vältränad i att få saker att hända. Allt du behöver göra nu är att ta reda på vad dina önskningar och behov är och sen använda dina förmågor till att serva dig själv, så har du snart det perfekta livet!

Kruxet är bara att många av oss tycker att det är lite fult och förbjudet att ge till sig själv. Att uppfylla sina egna drömmar och önskningar. Att tänka på och prioritera sig själv. Så du ger och ger tills du inte har något kvar. Tills det känns som det enda du gör är att anpassa dig och  tassa på tå för andra och ändå är ingen nöjd. Du hamnar där du är så trött att du mest är arg eller sover. Och hur mycket kan du då ge till de du älskar och vill bli älskad av? Hur rolig är du att vara tillsammans med då? Hur mycket har du att ge eller tillföra? Och vem vill ta råd från och lyssna på en som inte själv ser ut att kunna ta hand om sig själv, uppnå något och som låter sig bli tagen för givet?

Paradoxen i detta är att när du ger till dig själv och uppfyller dina egna drömmar blir du glad och full av energi. Livet blir ljust och glatt och från detta kan du ger mer än någonsin! Du blir full av tålamod, energi som räcker både till dig själv och andra och du har mer resurser än du någonsin vågat drömma om. De som har förmånen att vara i din närhet smittas av din glädje, blir inspirerade av dig och känner sig viktiga och sedda när de får ta emot din hjälp. Det i sin tur ger dem en tro på att de är viktiga och kompetenta, att deras drömmar också är värda att tas på allvar och att de har förmågan att uppfylla dem. Både genom eget arbete och genom att ta emot hjälp.

Visst är väl den största gåvan vi kan ge till andra att ta hand om oss själva?

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *